marți, 17 septembrie 2013

Dragostea este ceva dulce, ceva amar!

"Nu urî femeia pe care ai iubit-o ieri. De altfel, cine urăşte nu s-a vindecat de dragoste."

      Sa iubesti o femeie nu inseamna sa vrei sa o faci sa taca, ci sa te sperii cand nu vorbeste, cand te ignora , cand nu iti raspunde sau nu te suna inapoi ...sa iti lipseasca vocea ei. Daca o iubesti cu adevarat, nu vei vrea sa faca ea alegerile in locul tau.  Vei incerca sa-i arati ca esti barbatul care poate avea grija de ea, care nu o va face sa sufere. Vei vrea sa-i alungi oboseala de pe obraz cu un sarut si nu vei fi tu cel care va sta la originea noptilor ei nedormite in plans.O vei astepta la usa facultatii intr`o zi ploioasa doar sa o duci acasa, stiind ca nu are umbrela. Fa din noaptea ei spatiu de joaca pe pielea ei fina, arunca cu pietre in geam sau descarca-i telefonul incercand sa o trezesti. Dar nu o face sa planga. Se va bucura de fiecare gest marunt, fiecare trandafir ofilit ca ai ajuns prea tarziu la ea, sau fiecare bomboana care o vei rataci in buzunar. Va zambi la acele mesaje copilaresti, dar se va intrista cand vei zambi, la micile ei tristeti. Va uita ce-ai spus, va ierta ce-ai facut, dar nu va uita niciodata cum a stat la miezul noptii incercand sa inteleaga cu ce ti`a gresit, de ce n-a fost destul de buna pentru tine iar tu ai ignorat`o, plecand ... Sub toată răceala din priviri și printre repetate rânduri în care a spus "nu", vei citi în ochii ei de vei privi mai adânc: "Te rog, nu mă răni și tu!"

O femeie mereu va şti să treacă cu capul sus peste orice obstacol, orice durere. Şi asta o va transforma facând-o mult mai puternică! Sau o va distruge prin simplul fapt că alege să trateze exact cum a fost tratată. Cu indiferenţă, orgoliu şi fără teama de a răni şi ea la rândul ei.Va merge mai departe atunci cand toti vor vrea ca ea sa renunte. Gândirea unei femei este înzestrată cu o elasticitate nebănuită; când primeşte o lovitură, se clatină, pare că se prăbuşeşte, dar îşi recapătă forma într-un timp scurt.
 Trădarea din dragoste, suferința din amor, o va obliga să faca planuri care să o ferească de o alta durere. Să înșele prima . Să se minta si sa ii minta si pe altii. Și  va avea la indemana , ca un as trist în mânecă, o fostă iubire, pe care va putea  oricând să o reactiveze, tot printr-o minciună, printr-un truc.
O femeie slaba se va ascunde dupa un nume, dar o femeie puternica si`l va creea. 
Unii sunt mândri când cuceresc multe femei tocmai fiindcă nu ştiţi ce este femeia... Cine aleargă şi nu se opreşte la una singură pierde din femeie ce e mai bun.Iubirea cheamă iubire. Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toată puterea şi cu toata fiinţa.În prima sa dragoste o femeie îşi iubeşte iubitul, în celelalte tot ceea ce iubeşte este iubirea.
Insistă! 
Deşi nu recunoaştem, cu toţii iubim oamenii insistenţi. Consider că oamenii care insistă îşi doresc cu adevărat acel lucru. Altfel, nu ar insista, e logic! Iar noi, chiar asta ne dorim. Să refuzăm doar de dragul de a vedea dacă acea persoană care ne cere "ceva" vrea cu adevărat sau nu. E simplu.

"Nu putem inventa sentimentele. Le putem descoperi si exprima,iubi şi urî,le putem apropia de inimă sau le putem respinge. "( Nichita Stanescu)

Daca tip. O fac bine!

Ne tragem din familii care, din fericire, ne-au crescut cu cei sapte ani de-acasa.  Atunci am invatat sa salutam, sa purtam conversa...